Doğal Sağlık

Ağız Kokusu Nasıl Geçer? | Ağız Kokusu Neden Olur?

27.02.2021
465
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? | Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusu, pek çok insanın yaşadığı ve son derece rahatsızlık veren bir sorundur. Bu hem bizim için hem de karşı taraf için rahatsız edicidir. Her ne kadar naneli şekerler ya da ağız çalkalama suları vs. kullanılsa da bunların hiçbiri kalıcı bir çözüm üretmez ne yazık ki. Peki, öyleyse ağız kokusu nasıl geçer, buna kalıcı olarak bir çözüm yolu bulabilir miyiz? Hep birlikte göz atalım.

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusu nasıl geçer sorusunun cevabı, onun nedenlerini öğrenmekten geçer. O yüzden ağız kokusunun oluşum nedenlerini bir liste halinde sizler için sıraladık.

  • Ağız kokusu oluşmasındaki en önemli etken, yanlış fırçalama- Dişler her gün düzenli olarak ve doğru bir teknik ile fırçalanmadığı takdirde diş minesinde oluşan bakteriler devreye girerek, ağız kokusu oluşmasına neden olur. Ayrıca bu durum diş ve diş eti sağlığımız açısından da oldukça zararlıdır.
  • Bir diğer sebep ise, sinüzit, farenjit gibi geniz akıntısı oluşturan hastalıklardır. Bu hastalıklar yüzünden meydana gelen akıntılar da ağız kokusu oluşumunun önemli tetikleyicilerindendir.
  • Düzenli kullanılması gereken bazı ilaçlar ( ağrı kesiciler, antidepresanlar, tansiyon ilaçları vs. ) ağız kuruluğuna sebep olur bu da ağız kokusunu tetikler.

Ağız Kokusunu Nasıl Anlarım?

Ağız kokusu nasıl geçer sorusunu cevaplamadan önce, ağzımızın koktuğunu nasıl anlarız bunu açıklayalım. Eğer bir şey yiyip içmediğiniz halde ağzınızın içerisinde garip bir tat varsa ya da yemeklerden sonra yine ağzınızın içerisinde kötü tatlar oluşuyorsa, siz de ağız kokusu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. O yüzden bu rahatsız edici soruna en kısa zamanda çözüm bulabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Ne Yapmalıyım?

Ağız kokusu nasıl geçer sorusuna kalıcı bir çözüm olarak ilk önce dişlerinizi her gün doğru teknikle düzenli olarak fırçalamalısınız. Her gün düzenli olarak yeşil çay tüketmek de ağız kokusunu önler. Nane çiğnemek ya da nane esansı kullanmak da işe yarayan bir yöntemdir. Son olarak şekerli olan gıdalardan uzak durun. Çünkü bunlar diş çürüklerine, çürükler de ağız kokusuna sebep olabilir.

İlginizi Çekebilir;

Lavanta Çayı Zayıflama | Lavanta Çayı ile Kilo Verme

Hibiskus Zayıflama Çayı Yorumları

Diş İltihabı Nasıl Geçer?

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.