Doğal Sağlık

Diş Eti Tedavisi | Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir?

19.08.2021
634
Diş Eti Tedavisi | Diş Eti Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti tedavisi ağız ve diş bakımının yetersiz ya da yanlış olmasından kaynaklanan nedenlerden veya kalıtımsal ve dış görünüşte oluşan diş eti hastalıklarından dolayı yapılmaktadır.

Diş eti hastalıklarının ve rahatsızlığın seviyesine göre farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Dişeti hastalıklarının önlenmesinin yanı sıra teşhisi ve tedavisi ile ilgili olan diş eti tedavisi erken dönemde yapıldığında çok daha başarılı olur.

Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş hekimi ya da diş sağlığı uzmanı tarafından yapılan diş eti tedavisinde amaç etrafındaki ceplerin temizlenmesi ve kemiğe daha fazla zarar vermesini önlemektir. Tedavinin başarılı olabilmesi için bireyin günde en az bir kez bakımını yapması diş sağlığını etkileyecek olumsuzluklardan kaçınması gerekir.

Gelişmemiş olan diş eti çekilmesinde cerrahi operasyon gerektirmeyen diş eti tedavisi yöntemleri uygulanır. Tartar ve bakteriler diş yüzeyinden kazınarak uzaklaştırılır ve oluşumu engellenir. Kemik kaybına neden olmasından dolayı dişeti dokusu yerine inmeden önce altta yatan kemiğin yeniden kontrol edilmesi gerekir.

Hasar gören yumuşak dokuların bir kısmı güçlendirilir bunun için yumuşak doku greftleri uygulanır. Diş eti çekilmesi dişi çevreleyen kemiği tahrip ettiğinde kemik aşılama tedavisi uygulanır.

Diş Eti Çekilmesi (Periodontitis) Nedir?

Tedavi edilmemesi halinde dişleri destekleyen kemiği yok eden ciddi bir diş eti enfeksiyonu olan diş eti çekilmesi (Periodontitis), diş çevresindeki yumuşak dokuya zarar verir. Dişlerin gevşemesine ya da diş kaybının yaşanmasına neden olur, diş eti çekilmesi çok yaygın olarak görülse de büyük oranda önlenmesi mümkün olan bir durumdur.

Temizliğinin yetersiz ve kötü yapılmasından kaynaklanan diş eti çekilmesi problemini başarılı şekilde diş eti tedavisi için günde en az 2 kez dişlerin fırçalanması diş ipi kullanılarak düzenli diş muayenesinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Diş Eti Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Diş eti çekilmesinin durumuna göre cerrahi ya da cerrahi olmayan tedaviler de süreç farklılık gösterir. Vakaya göre diş eti çekilmesinde tedavi süresi 3 ile 6 aylık aralıklar halinde hastanın periodontist tarafından takip edilmesi ile sürer. Diş eti tedavisi ne kadar süreceği konusunda belirleyici olan hastalığın düzeyidir.

Diş Eti Çekilmesi Lazerle Tedavi Edilir Mi?

Lazer diş eti şekillendirilmesi, diş boyunun uzatılması ya da diş etinin kesilmesi gibi durumlarda kullanılmaktadır. Tedavi sürecinde hasta daha az ağrı ve kanama yaşar, diş eti çekilmesinin lazer ile tedavisi konusunda uygun lazer kullanımı ve doktorun tecrübesi önem kazanır aksi halde telafisi olmayan doku kayıpları yaşanır.

Ağrı ve kanamanın az olmasından dolayı lazer tedavisi en çok tercih edilen diş eti tedavisi yöntemdir. Diş eti eşitlenmesi, dezenfeksiyon, gingivektomi, yumuşak dokularda lezyonların ve diş eti hassasiyetinin giderilmesi, frenektomi ve biyostimülasyon gibi işlemler lazer tedavi yöntemi kullanılarak gerçekleştirilir.

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Evde Nasıl Yapılır?

Diş eti çekilmesi ile karşılaşan hastalar birçok farklı bitkisel tedavi ile çözüm aramaktadır, en çok tercih edilen bitkisel içerikler aloe vera, yeşil çay, Hindistan cevizi kullanımıdır.

Hindistan cevizi yağı gargara yapılarak kullanılır, ağız içerisinde 2 dakika durduğunda çekilmeyi tetikleyen mikroorganizmaları öldürür. Susam yağı bir miktar ısıtıldıktan sonra gargara olarak kullanılır ciddi anlamda sağlıklı bir etki gösterir.

Hem içerek hem de gargara şeklinde kullanılan tedavi yöntemi olan yeşil çay ağızda 2 dakika bekletilmelidir. Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan yeşil çay çekilmeleri hızını yavaşlatır.

Aloe vera bitkisi farklı şekilde uygulanır içerisindeki jel sorunlu olan diş etleri üzerine sürülür haftada iki ya da üç kez tekrarlanması halinde iyileşme sürecine katkı sağlar. Misvak, çay ağacı, karbonat, kristal tuz, limon yağı, karanfil ve hardal yağı evde diş eti çekilmesi tedavisi için kullanılan doğal yöntemlerdir.

Diş Eti Çekilmesine Hangi Bitki İyi Gelir?

Diş eti çekilmesine iyi gelen bitkiler içerisinde olan papatya, iltihapların tedavisinde kullanılır. Tedavide en çok kullanılan ve tavsiye edilen kekik kürüdür, 2 ay günde 3 kez kullanılması sayesinde etkili bir çözüm sunar.

Doğal tatlandırıcı olan meyan kökü diş eti iltihaplanmalarını ve çürümelerini önlemeye yardımcıdır. Antibakteriyel özelliğe sahip olan ekinezya diş eti iltihaplarına ve çekilmesine iyi gelir. diş eti tedavisi için kullanılan bitkisel yöntemler içerisinde yeşil çay ilk sıralarda yer almaktadır.

Magnezyum açısından zengin olan antibakteriyel özelliklere sahip ısırgan otu dışında diş eti çürümesine neden olan bakteriler ile savaşan nane iyi gelen bitkiler arasında yer almaktadır.

Diş Eti Büyümesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş eti büyümesi problemi yaşayanlar nedenini öğrenmek için diş hekimine başvurulmalıdır. Yapılan araştırmanın ardından konulan tanı ile birlikte tedavi süreci başlar.

Hekim tarafından hastaya genellikle diş eti tedavisi olarak düzenli diş fırçalama yöntemi tavsiye edilir. Aynı zamanda hastanın diş ipi kullanması önerilir. Uygulamalar sonrası diş etindeki büyümenin devam etmesi durumunda büyüyen kısım kesilir ve tedavi tamamlanır.

Diş Eti Hastalıkları Hangileridir?

Diş eti hastalığının başlangıcı Gingivitis, ilerlemiş safhası ise periodontitistir.

Diş Eti Tedavisi Acı Verir Mi?

Tedavi süreci genellikle ağrılı geçmez uygulanan anestezi rahatsızlık hissi yaratır.

Diş Eti Tedavisi Kaç Seanstır?

Diş eti tedavisi hastanın durumuna 3 ila 4 seans arasında gerçekleşir.

İlginizi Çekebilir;

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş Eti Sağlığı İçin Doğal Yöntemler

Diş Etine İyi Gelen Yiyecekler | Ne Yemeli?

Diş İltihabı Nasıl Geçer?

Restoratif Diş Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.