Doğal Sağlık

Doğal Yöntemlerle Sakal Uzatma | Sakalın Çabuk Uzaması İçin Ne Yapılmalı?

27.04.2021
526
Doğal Yöntemlerle Sakal Uzatma | Sakalın Çabuk Uzaması İçin Ne Yapılmalı?

Sakal, birçok erkek için en değerli aksesuarlardan bir tanesidir. Son yıllarda, moda olarak da tercih edilen sakalların gür ve sağlıklı olması da görüntü açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktada, sakal çıkarmak ile ilgili sorun yaşayan kişiler, istedikleri görünümü yakalamak için doğal yolları tercih edebilirler. Özellikle, pek çok kişi tarafından denenmiş ve etkisi görülmüş doğal yöntemlerle sakal uzatma kürlerini deneyebilirsiniz. Pek çok kişi tarafından dile getirilen bir sorun olması ile sakal çıkartmak için çeşitli işlemler yapılmaktadır. Ancak doğal yöntemlerle birlikte oluşturulan uygulamalar çok etkili ve önemlidir.

Sakal Uzatma İle İlgili Doğal Yöntemler Nelerdir?

Sakal uzatma sorunu yaşayan ve bu konuda yardım almak isteyen kişiler, kendilerini doğal yöntemlerle sakal uzatma kürleri arasında bulabilir. Doğal bir yol olması aynı zamanda, sakalları beslemesi ile de pek çok yönlü bir yöntemdir. Daha gür ve canlı çıkmayı sağlayan bu kürler, doğal yağlar ve ürünler ile desteklendiğinden daha sağlıklı bir cilt ve sakal tipine de sahip olmanızı sağlayacaktır.

Sarımsak İle Sakal Uzatma Yöntemleri

Sarımsak içinde bulunan bitkisel etkileri nedeniyle, sakal, saç ve kaş gibi bölgelerde olumlu bir etki vermektedir. Sarımsak, doğal yöntemlerle sakal uzatma kürü olarak, cilde ezilerek sürülebilir. Bu ezilmiş sarımsak bir süre bekletildikten sonra bol su ile yıkanır. Haftada 1 ya da 2 defa uygulanabilecek olan sarımsak eziği, kıllarda gürleşme ve canlılık kazandıracaktır. Eğer, sarımsağın yakmasından korkuyorsanız, sarımsak yağı kullanarak, aynı etkiyi yaratabilirsiniz. Böylelikle sarımsağın kıllar üzerinde olumlu bir etki sağlayarak, çabuk uzamasını ve daha canlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Doğal Yağlar İle Sakal Uzatma

Doğal yağlar ile sakal uzatılmak istenen yüz bölgesine masaj yapmak oldukça etkili yöntemlerden bir tanesidir. Özellikle, doğal yağlar ile birlikte doğal yöntemlerle sakal uzatma kürü yapmak isteyen kişiler, badem yağı ve zeytinyağını kullanabilir. Bu yağların kıl köklerini besleyen yapısı, daha gür ve sağlıklı kıllar çıkmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda cildi nemlendirerek, canlı bir yapı kazanmasını sağlayabilir, istediğiniz görüntüye kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Sakalın Çabuk Uzaması İçin Ne Yapılmalı?
Okaliptüs içeren krem ya da nemlendiriciler sakalın çok daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda içeriğinde okaliptüs barındıran ürünler bu pul dökülen ya da kuruyan veriden kurtulmayı destekler. Nemlendirilen cilt sayesinde kıllar çok daha hızlı şekilde oluşacak ortamı elde eder, nemli ortam sakalın uzamasını sağlar. Stresten uzak bir yaşam da sakalın uzamasında olumlu etkisi yaratır.
Sakal Neden Yavaş Uzar?
Aynen saçlarda olduğu gibi sakal da telojen yani dinlenme fazına geçtiğinde yavaş uzar. Dinlenme fazı sakalın yavaş uzamasını yanı sıra aynı zamanda uzamasının anlaşılmasını zorlaştırır. Uzun sakal daha yavaş uzaklığından dolayı kişiler sakalın uzayıp uzamadığını fark edemez. Sakalın uzama hızını arttırabilmek için birçok farklı etkili yöntem tercih edilmelidir. Haftada bir kez ciltteki ölü deriler arındırılmalı her zaman temiz tutulmalıdır.
Zeytinyağı Sarımsak Sakal Çıkarır Mı?
Sarımsak kıl köklerini besleme özelliğine sahiptir zeytinyağı ise sakalların çok daha rahat uzaması için ciltteki nem dengesini korumaya sarımsak ve zeytinyağı kürü sakal çıkarma konusunda beklentileri karşılayan ideal kürdür. Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağından hazırlanan kür sayesinde sakallar kısa sürede gür bir görünüm kazanır. Özellikle ilaç kullanımı ya da stresten kaynaklanan o zaman sakallar için haftada bir kez kullanımı önerilir.
Sarımsak İle Sakal Çıkarma Ne Kadar Sürer?
Bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen sakal çıkarma yöntemleri içerisinde en etkili olan ve en çok uygulanan sarımsak yöntemidir. Sarımsak ikiye bölünerek yüze sürüldüğünde sakalın daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Uygulama 1 ay sonra tüylerin belirlenmesi şeklinde kendini gösterir ancak uzun süreli uygulanması halinde ciltte tahrişe neden olur haftada bir kez yeterlidir.

İlginizi Çekebilir;


Doğal Yöntemlerle Sakal Çıkarma

Sakal Çıkaran Doğal Yağlar

Saç Bakımı Saç Uzatma

Doğal Yöntemlerle Boy Uzatma

Saç Nasıl Hızlı Uzar | Saçı Uzatma Yolları

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.