Doğal Sağlık

Hamilelikte Çatlaklar İçin Doğal Yağlar | Hamilelikte Karın Bölgesine Ne Sürülür?

26.06.2021
565
Hamilelikte Çatlaklar İçin Doğal Yağlar | Hamilelikte Karın Bölgesine Ne Sürülür?

Hamilelikte çatlaklar için doğal yağlar tercih ederken bunu uygulama yöntemi çok daha önemlidir. Doğru yağ kullanımı ile birlikte sürekli kullanım da önem arz etmektedir. Bu sayede çatlakların başta azalmaya başladığını ve uzun aylar sonrası kullanımda pek çok çatlağın geçtiğini görmek mümkündür.

Hamilelikte Çatlaklar Hangi Bölgelerde Olmaktadır?

Hamilelikte çatlaklar pek çok bölgede olabilse de en bilinen karın bölgesidir. Aynı zamanda geçmesi en zor olan bölge de karın bölgesidir. Özellikle doğal yöntemler ile doğum yapılmadığında çatlaklar daha sık olmakta ve geçememektedir. Bu nedenle birtakım destekler ve yağ kullanımı şarttır. Doğal yağ kullanımı ile sezaryen doğum yapan pek çok kadın da çatlaklarından kurtulmuştur. Önemli olan yağın tamamen doğal olmasıdır ki bunu için en uygun adres de https://www.dogalsaglik.com/shop/ olmaktadır. Sadece tıklamanız ve çatlaklar için en uygun yağları sepetinize ekleyerek satın almanız yeterli olacaktır.

En doğal ürünler için tıklayın

İndirimli ürünleri kaçırmayın

Hamilelikte Çatlaklar Doğal Yağlar ile Geçer Mi?

Hamilelikte çatlaklar için doğal yağlar en sık tercih edilen yöntemdir. Özellikle bıçak altına yatmak istemeyen kişiler bu açıdan odlukça fayda gördüklerini belirtmişlerdir. Düzenli kullanım buradaki temel nota olup düzenli kulanım ile birlikte tüm çatlakların geçmesi mümkündür.

Çatlakların geçmesi için bu yağlar bir arada ve ısıtılarak kullanılmalıdır. Bölgeye düzenli olarak masaj yapılmalıdır. 6 aylık bir süre sonrasında etkisini ve aradaki farkı net bir biçimde görmek ise olasıdır.

Doğal Yağların Hangisi Hamilelikte Etkilidir?

Doğal yağların bir kısmı hamilelik sonrasında çatlakları geçirmede odlukça ektilidir. Burada önemli olan yağların kullanım biçimidir. Yani doğal yağları ılık bir aşamada kullanmak tavsiye edilmektedir. Ocakta biraz ılık hale getirerek sürebilirsiniz. Birden fazla karıştırarak da bunu tercih edebilirsiniz. Çünkü yağın deri ile daha fazla kaynaşması için biraz ılık olması önemli bir faktördür. Bu yağı karnınıza sürerken ise masaj yaparak uygulamanız ve ortalama 15 dakika kadar aralıklarla masaj yapmanız asında çok daha etkili olacaktır. Bölgedeki kan dolaşımını harekete ettirerek olumlu etkiler görmeniz mümkün olacaktır. Ancak bilmelisiniz ki bir anda değişim mümkün değildir ve en iyi etkiyi birkaç ay içerisinde görmeniz olasıdır.

En etkili yağların başında nemlendirmede en iyilerden biri olan zeytinyağı yer almaktadır. Zeytinyağı karında rahatlıkla kullanabilen bir etkiye sahiptir. Bunun dışında sık bilinen yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı da yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Argan yağının çatlaklara iyi geldiği ise pek bilinmez. Argan yağı bu açıdan oldukça avantajlıdır. Tüy yapma oranı ise sanıldığı adar yüksek olmayıp ektili bir yöntemdir. Zeytinyağı ile kullanımı da sık sık görülmektedir.

Karın çatlaklarında en sık kullanılan yağ kakao yağı gelmektedir. Kakao yağı gerçekten de oldukça avantajlıdır ve bizzat çatlaklar açısından odlukça faydalıdır. Selüloit veya çatlaklar için sık tercih edilen bir yağ olarak bilinmektedir. Eğer bu yağların hiçbirine alerjiniz yok ise her birini karıştırıp kullanabilirsiniz. Her gün sürmeniz tavsiye edilmemektedir.

Her Doğal Yağ Çatlak Kullanımı İçin Uygun Mudur?

Her doğal yağ çatlak kullanımı için uygun değildir. Bu nedenle evde bulduğunuz her yağı sürmemeniz önerilir. Çünkü bazı yağlar saç ve benzeri yerlerde kullanılmaktadır. Çünkü tüy üretimini arttırmaktadır. Bu nedenle karın bölgesine sürülmesi tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle öncelikle araştırma yapmak gerekmektedir.

Hamilelikte çatlakları için doğal yağlar arasında en önemli ortak özellik tüy yapmamasıdır. Bunun dışındaki önemli özellik ise nemlendirici etkisinin yüksek olmasıdır.

Doğal Yağların Kullanımı Doğum Sonrasında Mı Olmalıdır?

Bu belki de en sık sorulan sorudur. Hamilelikte çatlaklar için doğal yağlar oldukça fazla olsa da bu yağların ne zaman kullanılacağı da önemlidir. Genellikle hamilelik sürecinde pek fazla kullanılması önerilmese de doğum sonrası tavsiye edilmektedir.

Hamilelikte karnın sonrasında daha az çatlak oluşturması için öncesinde yağ sürmek tavsiye edilir. Ancak bu yağ olabildiğince az kokulu olmalıdır. Bu hem hamilelerin koku algılarının çok daha keskin olması hem de bebeğin sağlığı için geçerlidir. Bu nedenle hamilelikte doğum öncesinde yağ sürecekseniz bu yağ Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı gibi daha sık bulunan olabildiğince keskin olmayan kokulara sahip yağlar olmalıdır.

Hamilelikte Çatlaklar İçin Hangi Yağlar Kullanılmalı?

Hamilelik döneminde hızlı kilo alma ve karnın büyümesi, çatlak oluşmasına sebep olur. Çatlak oluşmasının önüne geçmek için bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Avokado yağı, Hindistan cevizi, badem yağı ve çilek yağı, hamilelik döneminde kullanılmasında sakınca olmayan yağlardır. Bu yağlarla karnınıza düzenli olarak masaj yapabilir ve çatlak oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Çatlaklar İçin Hangi Yağ İyi Gelir?

Çatlaklar, bacak, göğüs ve karın bölgesinde meydana gelen ve birçok kadında görülen cilt sorunlarından biridir. Çatlakların giderilmesi için; Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, portakal yağı kullanabilirsiniz. Bu yağlarla düzenli olarak haftada 2-3 kez masaj yaparak çatlakların önüne geçebilirsiniz.

Hamilelikte Karın Çatlaklarını Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Hamilelik sürecinde hızlı kilo almak, karında çatlakların oluşmasına neden olur. Çatlak oluşmaması için karın bölgesine düzenli bakım yapılması önemlidir. Bu süreçte avokado yağı, badem yağı gibi zararsız bitkisel ürünleri kullanmalısınız. Bitkisel yağları pamuk yardımı ile karın bölgenize uygulamanız ve her hafta düzenli olarak masaj yapmanız gerekir.

Hamilelikte Göbeğe Hangi Yağ Sürülür?

Hamilelikte göbeğe sürülecek yağların zararsız ve bitkisel olmasına dikkat edilmelidir. Bu dönemde kimyasal yağların kullanılmaması, badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Avokado yağı, kakao yağı ve çilek yağı da hamilelik döneminde kullanılabilecek doğal ürünlerdir.

İlginizi Çekebilir;

Çatlak Tedavisi

Hamilelikte Çatlak Önleyici Doğal Yağlar

Doğal Yöntemlerle Çatlak Tedavisi

Doğum Kontrol Hapı İle Saç Bakımı

Bebek Yağı Faydaları

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.