Doğal Sağlık

Kılcal Damar Tedavisi | Kılcal Damar Evde Nasıl Tedavi Edilir?

23.08.2021
544
Kılcal Damar Tedavisi | Kılcal Damar Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Kılcal damar tedavisi uygulaması için popüler olan iki yöntem vardır; lazer ve ışık tedavisi. En sık tercih edilen bu yöntemler ise 4D Lazer, IPL ve KTP Lazer teknolojileridir.

Kılcal damarların tedavi edilmesi için kılcal damarın belirgin olduğu bölgeye lazer uygulanır. Çatlamış ve belirginleşmiş damar sıkılaşarak görünmez hale gelecektir. Böylece beklenen görünüm oluşturulur.

Kılcal Damar Kendiliğinden Geçer Mi?

Kılcal damar çatlağı ve belirgin hale gelmesi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir. Özellikle küçük damar çatlamaları kendi kendini kapatma özelliğine sahiptir. Kılcal damarın kendiliğinden geçmesi duruma göre değişir.

Ancak kılcal damarınızın belirginliği 3 – 4 gün içerisinde azalmaya ya da kaybolmaya başlamazsa bu durum kılcal damar tedavisi uygulamanız gerektiği anlamına gelecektir.

Birkaç gün boyunca tekrarlayan, kaybolmayan ve gittikçe büyüyen kılcal damarı görünümlerine sahipseniz en kısa zamanda doktor ile görüşmeniz önemlidir.

Kılcal Damar Tedavisini Kim Yapar?

Kılcal damar tedavisi kılcal damar ve varislerin sıklığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer;

  • Varisleriniz ve kılcal damar görünümleriniz fazla ise,
  • Damarlarınızın görünümü oldukça geniş ise,
  • Damaklarınızda kapakçık yetmezlik derecesi yüksekse farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Yukarıda bahsedilen kılcal damar tedavileri dermatolog tarafından yapılır. Eğer damar genişliği, kapakçık yetmezliği gibi ciddi problemleriniz bulunuyorsa cerrahi yöntemler uygulanması gerekebilir.

Yüzde Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?

Yüzde kılcal damarların çatlaması altında farklı nedenler yatıyor olabilir;

  • Kişinin cildinin çok hassas ve ince yapıda olması,
  • Akne rozase hastalığına sahip olunması,
  • Güneş ışınları altında çok uzun süre kalınmış olması,
  • Uzun süre kortizonlu ilaçların kullanılması zorunda kalınmış olması,
  • Kortizonlu kremlerin bilinçsiz bir şekilde kullanılmış olması,
  • Lupus hastalığına sahip olunması,
  • Genetik hastalıkların bulunuyor olması,
  • Radyasyon ışıklarına maruz kalınmış olması gibi faktörler kılcal damar çatlamasına neden olabilir.

Kılcal damar tedavisi yapılırken tedavinin başarılı olması için öncelikle hastalığa sebep olan faktörün bulunması gerekir.

Dermapen Kılcal Damarlara İyi Gelir Mi?

Dermapen kılcal damar tedavisi için tercih edilebilecek yöntemlerden biridir. Bunun temel nedenlerinden biri ilacın izlerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi için uygun ortamı sağlamasıdır. Bunun yanında ilaç kolajen seviyesini artırır ve yeni kılcal damarların oluşumuna yardımcı olur.

Dermapen temelde sağlıklı bir cildin oluşmasına neden olur. Ancak var olan oluşmuş bir kılcal damar çatlamanız bulunuyorsa bunun tedavisi için doğrudan kullanılamayacaktır. Çatlamış olan damarın tedavi edilmesi için daha etkili yöntemler kullanılması gerekir.

Kılcal Damarların Belirginleşmesi Neden Olur?

Kılcal damarların belirginleşmesi için zemin hazırlayan farklı durumlar bulunuyor. Bu durumlar şu şekildedir;

  • Olması gerekenden çok daha uzun sürede kalmak damarlarınızı olumsuz etkileyerek belirginleşmesine neden olabilir.
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı belirli bir zaman süre kılcal damarlarınızın belirginleşmesi için zemin hazırlayabilir. Ancak bunun için çok uzun süreli olarak hapların kullanılıyor olması gerekir.
  • Hormon tedavisi kullanıyorsanız kılcal damarlarınız çok daha belirgin hale gelebilir.
  • Uzun süreli kortizon kremlerinin kullanılması cildinize ve damarlarınıza zarar verir. Bu da çatlama ve damarların belirginleşmesi gibi birçok farklı yan etki ile size dönecektir.
  • Bazı iç hastalıkları da kişilerin kılcal damarlarının belirginleşmesine neden olacaktır.

Eğer kılcal damar belirginliğine sahipseniz en kısa sürede bir dermatolog ile görüşerek kılcal damar tedavisi almanız gerekir.

Yüzdeki Kılcal Damar Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

Yüzdeki kılcal damar tedavisi için evde yapabileceğiniz birçok farklı yöntem ile çözüm sağlayabilirsiniz.

Yüzdeki kılcal damar çatlakları için özel formüller;

  • At kestanesini blender yardımı ile un haline getirin. Oluşturduğunuz unun içerisinde zeytinyağı karıştırın ve macun kıvamında bir ürün elde edin. Bu ürünü 20 gün güneş ışığı altında beklettikten sonra kılcal damar görünümünün olduğu alana uygulayın.
  • Ihlamuru kaynatın ve soğuması için bekleyin. Elde ettiğiniz ıhlamur suyu ile cildinizi düzenli olarak temizleyin.
  • Kuşburnu çiçeğini kaynatarak suyunu elde edin. Daha sonra bu suyu kılcal damarı görünümünün olduğu alanın üzerine masaj yaparak uygulayın.
  • Gül suyu kılcal damar tedavisi için kullanılabilecek yöntemlerden biridir. Ancak bu yöntemde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullandığınız gül suyunun doğal olmasıdır.

Bu yöntemlerin hepsi işe yarayabilecek yöntemlerdir. Ancak kesin ve kalıcı bir çözüm için bir doktor ile görüşmeniz tavsiye edilir. Eğer kılcal damarı görünümünüz az ise kolay bir şekilde tedavi tamamlanabilir.

Kılcal Damar Kanaması Nedir?

Kılcal damar kanaması, cildin aldığı darbe ya da kişinin damar problemlerine sahip olması durumunda küçük kabarcıklar şeklinde çıkan kanama biçimidir. Bu kanama kendini damarların görünümü ile de belli eder.

Kılcal damarların kanaması kişiler için ciddi bir risk oluşturmaz. Ancak bu durumun en kısa sürede tedai edilmesi önemlidir. Aksi takdirde kanamada ilerleme görülebilir ya da kişileri için ciddi sorunlar oluşturacak etkiler ile karşılaşılabilir.

Bunun yanında kişilerin kılcal damar kanaması sırasında ortaya çıkan çatlak damar görünümünden estetik olarak rahatsız olması da karşılaşılan durumlardan biridir.

İlginizi Çekebilir;

Damar Tıkanıklığına İyi Gelen Yiyecekler

Damar Sertliğine İyi Gelen Yiyecekler

Saç Dökülmesi İçin Şampuan | Saç Dökülmesi Şampuanı

Leke Tedavisi

Doğal Yöntemle Tansiyon Düşürme

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.