Doğal Sağlık

Alaca Hastalığına Ne İyi Gelir | Ciltteki Ala Hastalığı Nasıl Geçer?

05.09.2022
386
Alaca Hastalığına Ne İyi Gelir | Ciltteki Ala Hastalığı Nasıl Geçer?

Alaca hastalığı, tarihin en eski zamanlarında görülen ve bulaşıcı olmayan bir hastalıktır. Yapılan araştırmalar, vitiligoya yol açtığı düşünülen bazı faktörleri ortaya çıkarmış olsa da hastalığın net sebebi bilinmez. Hayati tehlike  taşımamaktadır. Peki, Alaca hastalığına ne iyi gelir? Hangi bitkisel ürünler tüketilmeli? İşte bilmeniz gerekenler..

Alaca Hastalığı Belirtileri

Alaca hastalığı nasıl anlaşılır, Alaca hastalığı, halk arasında tanımlanan şeklidir. Tıbbi alanda, Vitiligo rahatsızlığıdır. Ciddi bir problem olarak görülmemeli.

  • Deri rahatsızlıkları içerisinde geliyor. Cildinizdeki renk değişimidir. Belirli noktalarda, büyük boyutlar ya da küçük boyutlarda beyazlıklar oluşur. Bu durum, özellikle güneş gören bölgeler için geçerlidir.
  • Alaca hastalığı tanısı için ilk belirtiler, aniden ortaya çıkan beyaz lekelerdir. Dermatoloji uzmanları tarafından yapılan gözlem sonrasında erken teşhisle bulunmadıysa cilde wood lambası ile tekrardan bakılır.

Wood lambası tedavisi; karanlık bir odada, cilde 13 santim uzaklıktan tutularak yapılan bir işlemdir. Cildin daha ayrıntılı gözlemlendiği tedavide, gün ışığında görülmeyen farklılıklar görülür. Küçük beyaz lekeler, bu şekilde kolaylıkla tespit edilebiliyor.

!! Nadir durumlarda, kesin tanı için biyopsi örneği alınmaktadır. Fakat bu durum istisnaidir. Hastanın, cildindeki belirtilere göre değişiyor. Bu noktada hastalarda farklı rahatsızlıklar varsa otoimmün hastalığından dolayı ortaya çıkıp çıkmadığının tespit edilmesi sebebiyle kan tahlilleri de istenebilir.

Alaca Hastalığı Diyet

Alaca hastalığı diyet programınızı değiştirebileceğiniz ya da farklı ürünleri ilave edebileceğiniz bir hastalık değildir. Güneşten kaynaklı olarak meydana gelir. Fakat sabah uyandıktan ya da gece uyumadan önce tükettiğiniz farklı bitkisel ürünler varsa bunların yerine alaca rahatsızlığına etki edecek ürünleri tüketebilirsiniz.

  • Örneğin zencefil çayı tavsiye edilir. Elma sirkesini uyumadan önce kullanmanız gerekiyor. Salatanızın içerisine, dilerseniz Hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz. Ham bal ilave etmeniz tavsiye edilir.
  • Buğday tohumu yağı bulunur. Buğday tohumu yağı, tüketilen ve tüketilmeyen olarak değiştirmektedir. Tüketilmeyen buğday tohumu yağını, direkt olarak cildinize temas edebilirsiniz. Tüketilen buğday tohumunu yağını ise salata içerisine ilave ederek beslenme programınıza dahil etmeniz mümkün!

Alaca Hastalığı Doğal Tedavi Yöntemleri

Alaca hastalığına ne iyi gelir, şifalı bitkiler içerisinde papaya bulunuyor. İki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Dilerseniz suyunu içerek tüketmeniz mümkün ya da beyaz lekelerin oluştuğu noktaya uygulayabilirsiniz. Antioksidan kaynağıdır. Fazlası ile b ve c vitaminleri içeriyor. Alaca hastalığı bitkisel çözüm içerisinde, zencefil gelmektedir. Zencefil; hastaların beyaz lekelerinin eski rengine kavuşması konusunda yardımcı oluyor. Zencefil kullanarak, bir macun hazırlayabilirsiniz. Bu macunun beyaz lekelere uygulaması gerekiyor. Düzenli kullanmanız önemli. Hastaların kan dolaşımları hızlanmasını sağlar. İki tane zencefilin yıkanması ve soyulması ile beraber soyulan zencefil, eğer tamamen rendelenmişse kaynatılmış bir miktar suyun içerisine ilave edilmeli. 10 dakika bekletmelisiniz. Eşit miktarda kırmızı kil karıştırıp, macun haline getirmeniz mümkün. Bu macun, beyaz lekelere sürülerek uygulanmalı.

Elma sirkesi; alaca hastalığının bitkisel tedavisinde etkilidir. Lekelerin görünümünü azaltır. Belirli bir miktarda almanız gerekiyor. Çok fazla olması, cildiniz eğer ki hasta size tahriş oluşturur. Salata içerisine ilave edeceğiniz, elma sirkeleri bulunmaktadır. Tüketerek de, bu şekilde almanız tavsiye edilir.

Aloe vera; öncelikli olarak aloe vera yaprağının bir parçasını keserek, jelin çıkartılması ve cildin lekeli bölgesine sürülmesi önemli. Gün içerisinde iki ya da üç kere yapabilirsiniz. Minimum 2 ay uygulanabilecek bir yöntemdir. Fakat cildinizde farklı deri rahatsızlıkları varsa öncesinde doktorunuzla irtibata halinde olmanız tavsiye edilir.

Hindistan cevizi yağı; cildiniz için masaj etkisi oluşturur. Beyaz olan bölgeye düzenli olarak dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Cildinizin temiz olması, bu noktada tavsiye edilir. Gece uyumadan önce sabah uyandıktan sonra uygularsanız etkileri daha net görülecektir.

Ham bal; alaca hastalığının yayılmasını önleyebilirsiniz. Güçlü bir antibakteriyel oluşturur. İşlenmemiş çiçek balının cilde sürülmesi ile beraber ortalama 20 dakika bekletilmeli. Bu süreçte, cilt balı emer. Ilık su ile bölge yıkandıktan sonra gün içerisinde 1 defa uygulamanızda tavsiye edilir.

Alaca Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler

Alaca hastalığına ne iyi gelir, Alaca hastalığı beslenmeden kaynaklı olarak oluşan bir hastalık değildir. Yani alerjik bir hastalık diyemeyiz.

  • Antioksidanlar yani A vitamini, B vitamini ve E vitaminlerinin kullanımı önemli. Hastanın, güneşin zararlı etkenlere karşı korunması gerekiyor.
  • Eğer ki tükettiğiniz besinlerden kaynaklı alerji probleminiz varsa bu noktada doktorunuzla irtibata geçmeniz gerekiyor. Doktorumuz alaca hastalığına etki eden yiyecekleri tüketip, tüketmeniz konusunda yapmış olduğu tedaviler sonrasında sizi bilgilendirir. Fakat başta belirttiğimiz gibi alaca hastalığı herhangi bir besinin vücudunuzda beyaz lekeler oluşturma durumu değildir.
  • Ciddi güneşe maruz kalan bir bölge varsa, bu bölgedeki pigmentler azalır ve deri kendi rengini yitirip yerine beyaz bir leke bırakacaktır. Halen güneşe maruz kalmaya devam ederseniz, bu lekelerin rengi büyür. Farklı bölgelere de geçer.
  • Besinler dışında, doktorunuzun size önerdiği kremleri düzenli şekilde uygularsanız. Zamanla etkilerinin azaldığını görebilirsiniz. Korkulacak bir rahatsızlık değildir!

Alaca Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Alaca hastalığı, deri rahatsızlığıdır. Yukarıda belirttiğimiz gibi “ala” hastalığı ya da “vitiligo” rahatsızlığı olarak da tanımlanıyor. Dermatoloji uzmanı tarafından, tedavi edilmektedir. Dermatoloji uzmanı, yapmış olduğu tanılarla beraber hastalığın tedavisini başlatır. 15 gün içerisinde hastalığın doğru tedavilerde beraber etkilerinde azalma görülecektir. Doktorunuz tarafından size kullanmanız gereken ürünler ya da ilaçlar söylenir. Bunların her birini düzenli bir şekilde kullanmalısınız.

İlginizi Çekebilir; 

https://www.dogalsaglik.com/gut-hastaligina-iyi-gelen-yiyecekler/

https://www.dogalsaglik.com/okb-hastaligina-iyi-gelen-yiyecekler/

https://www.dogalsaglik.com/bugday-yagi-faydalari/

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.