Doğal Sağlık

Ürtiker Tedavisi | Ürtiker Tedavisi Ne İyi Gelir?

13.09.2021
553
Ürtiker Tedavisi | Ürtiker Tedavisi Ne İyi Gelir?

Ürtiker Tedavisi; Ürtiker, bir cilt hastalığıdır. Kısa süreli veya kronik şekilde görülebilir. Ürtiker tedavisi için doğal yöntemleri uygulayarak, kısa süreli etkilerini geçirebilirsiniz. Ürtiker belirtileri, cildin bazı bölgesinde görülen kızarıklık ve kabarıklıklardır. İlk 24 saat içerisinde kendiliğinden geçebilir. Aşırı kaşıntı hissi veren ürtiker kabarcıkları, 6 haftadan daha uzun süre devam ettiğinde, kronikleşir.

Kurdeşen Olan Kişi Ne Yemeli?

Bitkisel uygulamalar ile ürtikerden kurtulabilirsiniz. Çeşitli besinlerin kurdeşene iyi geldiği tespit edilmiştir. Ancak tüm bedeni kaplaması veya uzun süre geçmemesi halinde mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

Doğal ürtiker tedavisi için özellikle karbonat ve elma sirkesi kullanabilirsiniz. Yapacağınız kür ile hem kaşıntıdan hem kızarıklıklardan kurtulmanız mümkündür. Size sunduğumuz doğal besinleri kullanarak kurdeşen tedavisini doğal şekilde uygulayabilirsiniz.

Kurdeşen olan kişi çilek, domates, balık ve kabuklu deniz ürünlerini tüketmemelidir. Ayrıca çikolata, süt ve süt ürünleri, fındık ve yumurta kurdeşen kaşıntılarını artırabilir. Alerjiniz olan gıdalardan veya alerji riski yüksek olan besinlerden, ürtiker tedavi süreci boyunca uzak durmanız gerekir.

Ürtiker İlaçsız Geçer mi?

Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker hastalığı, kendi kendine geçebilir. Ürtikerin boyutuna ve bünyenin alerjik yapısına göre doğal ürtiker tedavisi uygulanabilir. Uzun süre geçmeyen kurdeşende mutlaka cilt doktoruna görünmeniz gerekir. Hafif belirtiler ilaçsız geçer ancak 6 haftaya yakın veya daha uzun süreli geçmeyen belirtilerde mutlaka ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

Ürtikerin başlıca nedenleri şu şekilde belirtilir;

  • Ağrı kesici ilaç kullanımı
  • Alkol tüketimi
  • Böcek, haşerat veya parazitler
  • Alerjik riskli besinler
  • Ciltte uygulanan uzun süreli baskılar
  • Çizilme, cilt stresi, stres
  • Egzersiz
  • Enfeksiyon
  • Güneş Işığı
  • Aşırı soğuk ve sıcak

Vücutta histamin salgısını azaltmaya destek veren ve ürtikerin ilaçsız geçmesi için uygulanan bitiler arasında; tarhun otu, Alman papatyası çayı, ısırgan otu, çörek otu tohumu ve yağı, havlıcan ve zerdeçal bulunuyor. Doğrudan tüketmeniz, kurdeşen tedavisinde etkili olur.

Ürtiker Kendi Kendine Geçer mi?

Ürtiker tedavisi evde uygulanacak yöntemler ile yapılabilir. Doğal tedavi yöntemleri ile cilt hastalığını geçirebilir ve cilt stresini geçirebilirsiniz. Kurdeşen tedavisi için önerilen gıdalar şöyledir;

  • Tere tüketimi Mast hücrelerinden kaynaklanan histamin salınımını azaltarak, kurdeşen tedavisinde etkili olur.
  • Bezelye filizi tüketmek, doğal kurdeşen tedavisidir. Filizlerde bulunan diamin oksidaz ile histamin salınımını azaltır.
  • Kırmızı soğan tüketimi mast hücrelerinin doğal dengesine kavuşmasını sağlarken, kurdeşene neden olan histamin salınımını azaltır.
  • Sarımsak, kekik, karabiber, nar ve elma yine malt hücrelerindeki histamin seviyelerini kontrol ederek ürtikerin tedavi edilmesinde yardımcı olur.

Ürtiker kendi kendine geçebilen bir cilt hastalığıdır. Ancak hafif atlatıldığında, müdahaleye gerek olmadan geçer. Kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıkların hafifletilmesi için doğal besinler ve yöntemler ile süreç hızlandırılabilir.

Ürtikere Duş İyi Gelir mi?

Ürtikere duş iyi gelir. Ilık su ile duş almak veya soğuk suyla kısa süreli duşlar almanız, ürtikerin geçmesi için etkilidir. İlk kabartılar görüldüğünde ılık veya soğuk duş alarak daha fazla yayılmasını önleyebilirsiniz.

Hızlı ürtiker tedavisi olarak ılık duş önerilir. Kurdeşen tamamen geçene kadar sıklıkla duş almak önemlidir. Ancak duş alırken alerjiyi artıracak kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Elma sirkesini su ile karıştırarak tüm bedene dökebilirsiniz. Kaşıntıların azalması ve enfeksiyonun geçmesinde elma sirkesi oldukça etkilidir.

Ürtiker Tedavisi; Kurdeşene Ne İyi Gelir?

Ürtikere neden olan malt hücrelerindeki histamin dengesini sağlayacak besinler tüketilmelidir. Natürel ürtiker tedavisi için kırmızı soğan, su teresi, elma, nar ve sarımsak tüketilmesi önerilir. Kekik ve karabiberi besinlerinizde kullanmanız, malt hücrelerinin daha sağlıklı salınımına destek olur.

Kurdeşene ne iyi gelir konusunda ise incir, maydanoz ve greyfurtun iyi geldiği bilinmektedir. Cilt yüzeyine uygulayacağınız Aloe Vera ve yulaf ezmesi banyosu ile cilt yangını geçirilebilir.

Ürtiker Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Ürtiker tedavisi uygulanmadığı durumlarda bedende daha geniş bir alana yayılabilir. Nefes almada zorluk veya ağız içinde şişliklere neden olabilir. Solunum zorluğu etkisi nedeniyle, yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilir. Doğal ve pratik yöntemlerle geçmeyen kurdeşen durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Ürtiker tedavi edilmezse ciddi cilt hastalıklarına neden olabilir. Cilt kaşıntısına ve kabarcıklarına iyi gelebilecek olan kürü uygulayabilirsiniz;

  • Karbonat ve Sirke Kürü

1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı karbonatı, 1 bardak su ile karıştırınız. 60- 90 saniye boyunca karıştırdıktan sonra macun kıvamını alır. Ürtiker kabarcıklarının olduğu bölgelere doğrudan uygulamanız yeterlidir. Kabarcıkların üzerine gelecek şekilde nokta atışları yapabilir ve hafif soğuk suyla hazırlamanız halinde kaşıntının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Ürtiker Tedavisi; Ürtiker Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

Ilık duş almak, karbonatlı su karışımını cilde uygulamak ve doğal aloe vera uygulamak, ürtiker kaşıntısına iyi gelir. Alerji tamamen geçene kadar kokulu ürünlerin kullanımından, parfüm, deodorant, duş jeli kullanımından uzak durulmalıdır.

Ciltte alerji oluşturabilecek gıdalar tüketilmemeli ve iyi gelen besinlerle ürtiker tedavisi takviyeleri alınmalıdır.

Ürtiker Tedavisi; Ürtiker İçin Ne İyi Gelir?

Ürtiker doğal tedavi yöntemleri için maydanoz suyu içmek, papatya ve rezene çayı içmek iyi gelir. Kaşıntı ve kızarıklıkları azaltarak tenin rahatlaması sağlanır. Bitkisel tedavi yöntemleri arasında ayrıca domuz otu çayı bulunuyor.

Ürtiker tedavisi uygulamak için aktarlardan taze olarak domuzotu temin edebilir, çayını demleyerek günde 1-2 fincan içmeniz halinde ürtikere iyi geldiğini görebilirsiniz.

Uzun süreli ve yaygın kurdeşen tedavisi için antihistaminikler kullanılabilir. D vitamini alımını artırmak ürtiker için iyi gelir. Bol bol duş almalı ve alerjik gıdalardan, ürünlerden uzak durmalısınız. Doğal yöntemlerle geçmeyen kurdeşen veya solunum zorluklarında mutlaka cildiyeye başvuru yapılmalıdır.

Güneşin ürtikere etkisi var mı?

Uzun süreli güneşe maruz kalmak, aşırı sıcak veya soğuk ürtikere neden olabilir.

Ürtiker kendiliğinden geçer mi?

Hafif etkili durumlarda kendiliğinden geçebilir.

Kurdeşen neden olur?

Cildin stres salınımı olarak değerlendirilir. Beslenme, stres, alkol, ilaç kullanımı veya alerjik tüketimler gibi pek çok nedenden oluşabilir.

İlginizi Çekebilir;

Baş Ağrısı İçin Doğal Yöntemler

Covid-19 İlaçları Adet Geciktirir Mi?

Elma Yağı Faydaları

Erken Boşalıyorum Tedavisi

Gastrit Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.