Citronella Yağı Faydaları

Citronella Yağı Faydaları

Asya bitki örtüsü ailesine mensup Citronella, limon otu olarak buğdaygillerden gelmektedir. Leylak renginde olan çiçeklerden elde edilen doğal yağ, cilt sağlığında ve kötü koku giderilmesinde kullanılabilmektedir. Citronella yağı faydaları, şifa deposu olarak ilk sırada yerini alırken, sindirim sistemine etkileriyle de bilinen özel yağlar arasında yerini almış özel bir ağaçtan elde edilmiştir.

Citronella Ve Yağı Nedir?

Ucucu yağ olarak hafiflik ve rahatlama sağlarken cilt ve saç üzerinde de kullanılması tavsiye edilen Citronella yağı faydaları saymakla bitmemektedir. Özellikle kozmetik alanda kullanılan menekşe kokusuyla anılan yağ, Alpha ve beta iyonlarına sahiptir. Cymbopogon Nardus limon çimeni ya da otu olarak anılan bitkiden elde edilmektedir. Parfümeri ve kişisel bakım ürünlerinde tercih edilir.

Citronella uçucu yağı; kötü kokuların giderilmesinde ve stresin azaltılmasında etkili yağlar arasında yer almaktadır. Yaprakları ve saplarından elde edilen yağın özel kokusu ferahlatıcı olduğu kadar rahatlatıcıdır da. Meral, sardunya ve mirsen gibi farklı bitki ailelerinin de katkılarıyla kalıcı bir koku elde edilebilir.

Citronella Yağı Sağlık Ve Tedavi Özellikleri

Frehs kokular arasında yer alan Citronella uçucu yağı, nem oranının yükselmesini sağlarken özellikle oda ve iç mekanlarda kullanılmasıyla popüler olmuştur. Ancak cilde olan sağlıklı etkileriyle de birçok duş ve vücut nemlendirme kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Cildin sağlıklı gelişimi ve tedavisi için Citronella yağı faydaları;

  • Cildi nemlendirir ve yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Sivilce ve siğil lekelerini giderir.
  • Antibakteriyel özelliğiyle gözeneklerin temizlenmesinde etkilidir.
  • Kırışıklıkları azaltır ve yaşlanmayı geciktirir.
  • Kötü vücut kokularının giderilmesini sağlar.
  • Cildin nem oranını artırır ve gözenekleri sıkılaştırır.
  • Antioksidan etkisi bulunmaktadır.
  • Yatıştırıcı ve sakinleştirici kokusuyla hafiflik ve septik bir hava oluşmasını sağlamaktadır.

Citronella Uçucu Yağı Kullanımı

İç mekanda kullanılarak, cilt üzerinde veya sıcak suya damlatılarak güzel kokusunun etkisiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Citronella yağı faydaları, depresyona ve strese iyi gelmektedir. Zihni dinginleştirir ve düşünsel aktivitelerde odaklanma sağlar.

Frehs kokusu sayesinde dinç ve zinde hissettirmektedir. Ortamın atmosferini değiştirir, kötü kokuların giderilmesini sağlar ve ruh da dinginlik etkisi için kullanılabilir.

Citronella yağı nasıl kullanılır?
Cirtonella yağının kullanımı kullanılacağı alana göre değişiklik gösteriyor. Yağı cildinize uygulamak istiyorsanız en etkili yöntem tamanu yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile birleştirilmesidir. Ancak bu yağı sivrisineklerden korunma ve depresyon gibi amaçlarla kullanmak isterseniz yağı doğrudan kullanabilirsiniz. Genellikle farklı ürün ya da eşyalarla birlikte kullanılarak etkin sonuç elde edilir.
Citronella Java nedir?
Citronella yağı, hoş koku veren ve iyileştirici özelliği bulunan bitkisel yağlardan biridir. Citronella java ise çok daha yoğun limon esansına sahip, taze ve hoş bir kokuya sahiptir. Bu yağ özellikle kötü kokunun giderilmesi, kasların ya da kişinin yatıştırılması, cilt üzerinde bulunan yara izlerinin kapatılması ve açık yaraların septik olmaması için kullanılır.
Elemi yağı nedir?
Elemi yağı, özellikle cilt üzerinde bulunan kırışıklıkların ortadan kaldırılması için kullanılan esansiyel yağdır. Yağın temel maddesi Canarium Luzonicom’dur. Bu bitki Filipinler’de yetişir ve bitkinin üzerinden kendine özgü bir reçine sızar. Sızan reçine kullanılarak elemi yağı oluşturulur. Güçlü antiseptik özelliğe sahip olan bu yağ eski çağlarda Mısır mumyalamalarında kullanılıyordu.
Elemi yağı ne ise yarar?
Elemi yağının en büyük faydası cilde elastikiyet kazandırmasıdır. Daha elastik hale gelen cilt sarkmalara ve kırışıklıklara karşı dirençli durarak cildin yaşlanmasının önlenmesini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Ayrıca yağ esansiyel etkisi ile duygu durum bozukluklarının ortadan kaldırılmasına da yardımcı olur. Kozmetik ürünlerde ve parfümlerde sıklıkla kullanılır.

İlginizi Çekebilir;

Doğal Yağlar Ve Cilde Faydaları

Kuru İğne Tedavisi

Veganlık Nasıl Ortaya Çıktı? | Nasıl Vegan Olunur?

Saç Bakımı Mayonez

Limon Yağı

Yorum Bırak