Doğal Sağlık

Protetik Diş Tedavisi | Protetik Diş Tedavisi Neye Bakar?

06.09.2021
468
Protetik Diş Tedavisi | Protetik Diş Tedavisi Neye Bakar?

Protetik diş tedavisi, diş hastalıkları için tedaviye geç kalan ve dişlerini kaybeden hastalara uygulanan tedavi yöntemidir. Protetik diş tedavisinin uygulanması için hastanın çiğneme ve konuşma fonksiyonlarının azalması gerekir. Dişlerin eksilmesi halinde çeşitli protezler kullanılarak yerlerinin doldurulması ve kaybedilen fonksiyonların tekrar kazanılması sağlanır.

Protetik Diş Tedavisi Hangi Hastalıklara Bakar?

Protetik diş tedavisi, diş sağlığının korunması adına tedavisi geciken hastalara bakar. Bu tedavinin uygulanması için hastanın diş fonksiyonlarını kaybetmesi gerekir. Bir veya birden çok dişini kaybeden hastalar için uygulanabileceği gibi çürüme, kırılma ve çatlama sebepleri ile dişlerini kullanamayan hastalara da uygulanır.

Protetik diş tedavisi hastalıkları dişlerin çürümesi, kırılması, diş kaybının yaşanması gibi sağlık sorunlarıdır. Bu sorunların giderilmesi adında Protetik restorasyonlar uygulanır. Bu uygulamalar, diş protezleri kullanılarak yapılmaktadır. Tedavi sonrasında diş fonksiyonlarının yeniden kazanılması ve estetik bir görünüm kazanılması sağlanmaktadır.

Protetik Diş Tedavisi Nedir Devlet Hastanesi?

Ağız ve diş sağlığının bozulmasıyla çiğneme fonksiyonlarını kaybeden hastalara uygulanan tedavi yöntemidir. Bu uygulamanın yapılması için dişlerin Restoratif diş tedavisi ile sağlığına kavuşamayacak durumda olması gerekir. Hastanın konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını kaybetmesi halinde Protetik tedavisi uygulanır.

Protetik diş tedavisi devlet hastanesi tedavileri arasındadır. Dişini kaybeden hastalar, devlet hastanelerinde dolgu ve köprü tedavisi görebilir. Ancak implant, kaplama gibi protez uygulamaları devlet tarafından karşılanmaz. Hastaların diş kayıplarının tedavisi için köprü ve dolgu uygulamalarını devlet hastanesinde yaptırabilir.

Protetik Diş Tedavisi Dolgu Yapar Mı?

Protetik tedavisi diş kaybı sebebi ile çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını kaybeden hastalara uygulanan tedavi yöntemidir. Tedavi sürecinde uygulanan farklı restorasyonlar vardır. Protetik diş tedavisi dolgu kullanılarak dişlerin tedavi edilmesine yardımcı olur. Porselen dolgu ile kaybedilen dişin fonksiyonlarını yeniden kazanması sağlanır. Ancak birden çok diş kaybının yaşanması durumunda farklı tedavilerin uygulanması gerekir.

Restoratif Diş Tedavisi Ne Demek?

Dişlerde çürüme, kırılma, lekelenme olması durumunda restore edilmesini sağlayan tedavi yöntemidir. Restoratif diş tedavisinin amacı ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve estetik bir görünüm sağlanmasıdır. Bu tedavi, dişlerin lekelerinin giderilmesi, diş boşluklarının kapatılması, çürüklerin temizlenmesi gibi uygulamaların yapıldığı tedavilerdir.

Restoratif diş tedavisi, diş kaybı yaşayan hastalara uygulanmaz. Bu tedavinin uygulanması için dişlerin kaybedilmemiş ve restore edilerek iyileşecek durumda olması gerekir. Diş kaybı yaşayan ve çiğneme fonksiyonlarını kaybeden hastaların Protetik tedavisi görmesi gerekir. Bu tedavi ile kayıp dişlerin yerine protez yerleştirilir ve kaybedilen fonksiyonlar yeniden kazandırılır.

Protetik Tedavinin Amaçları Nelerdir?

Diş bakımına dikkat edilmemesi zamanla renginin değişmesine, lekelerin oluşmasına, diş taşlarının meydana gelmesine ve çürümesine neden olur. Ağız ve diş bakımı için düzenli fırçalama ile birlikte bitkisel kürler yapabilirsiniz. Diş sağlığına iyi geldiği bilinen çilek kürü ile dişlerinizi haftada bir kez fırçalayabilirsiniz. Diş bakımına dikkat edilmemesi halinde ortaya çıkan sorunların giderilmesi için diş tedavisi görülmesi gerekir.

Protetik tedavisi diş bakımına dikkat edilmemesi, dişlerin restore edilmemesi ve çiğneme fonksiyonunu kaybetmesi durumunda uygulanır. Tedaviye geç kalan hastalar için uygulanan Protetik diş tedavisinde amaç, kaybedilen diş fonksiyonlarının yeniden kazandırılmasıdır. Diş eksikliği sebebi ile çiğneme, konuşma gibi fonksiyonlarını gerçekleştiremeyen hastalara protez tedavisi uygulanarak diş sağlığına kavuşması sağlanır. Protetik tedavinin amaçları kayıp dişlerin sağlıklı bir şekilde onarılmasıdır.

Protik Diş Ne Demek?

Protik diş; diş sağlığı bozulan ve zamanla dişlerini kaybeden hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavinin uygulanması için hastanın diş fonksiyonlarını kaybetmesi gerekir. Çürüme, kırılma, çatlama gibi diş problemleri sebebi ile dişlerini kullanamayan hastaların da bu tedaviyi görmesi gerekir.

Protetik tedavisi olarak adlandırılan tedavi yönteminde kaybedilen dişlere protez uygulanır. Bu uygulama sonrasında hastaların diş bakımına daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Kaplama uygulanarak diş fonksiyonları yerine gelen hastalar, dişlerin sağlıklı ve beyaz görünmesi için düzenli bakım yapmalıdır. Karbonat ile fırçalamak kaplama üzerindeki lekelerin giderilmesine ve renginin açılmasına yardımcı olur.

Protetik Restorasyonlar Kaça Ayrılır?

Protetik restorasyon, kaybedilen dişlerin restore edilmesi anlamına gelir. Diş fonksiyonlarını kaybeden hastalara farklı protezler kullanılarak tedavi uygulanır. Protetik tedavi sürecinde kullanılan protezler; hareketli protezler, implant üstü protezler, köprü, seramik kaplama, kuron, sabit protezlerdir. Protezler, ağız içine sabitlenerek uygulanır. Protetiktedavisi dişlerin kırılması, çürümesi ve kaybedilmesi durumunda uygulanır.

Kuron, diş kaybı yaşamayan ancak kırılma, çürüme, çatlama gibi sebeplerle diş fonksiyonunu kaybeden hastalara uygulanır. Kaplama olarak da adlandırılan kuron tedavisinde diş bütünlüğünü bozan etkenler ortadan kaldırılarak dişlerin eski sağlığına kavuşması sağlanır. Bir veya birden çok dişin kaybedilmesi durumunda köprü tedavisi uygulanır. Bu uygulamada diş boşluğunun yanındaki sağlıklı dişler köprü ayağı olarak kullanılır. Protetik restorasyonlar kayıp dişler sebebi ile bozulan estetik görünümün yeniden kazanılmasını sağlar.

Protetik Diş Tedavisi Nedir?

Protetik diş tedavisi dişlerin kaybedilmesi ardından ağız estetiği ve sağlığının kazanılması için uygulanan tedavi yöntemidir.

Protetik Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Diş kaybı sebebi ile çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını kaybeden kişilere uygulanır.

Protetik Diş Tedavisinde Hangi Protezler Kullanılır?

Protetik diş tedavisinde; sabit protez, kupon, metal destekli porselen kaplama, seramik kaplama, köprü ve hareketli protezler kullanılır.

İlginizi Çekebilir;

Protetik Diş Tedavisi Nedir?

İshal Nasıl Çabuk Geçer?

Doğal Nemlendirici Yağlar

Restoratif Diş Tedavisi

Hiperbarik Oksijen Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.