Doğal Sağlık

Vertigo Tedavisi | Vertigo Evde Nasıl Tedavi Edilir?

12.09.2021
494
Vertigo Tedavisi | Vertigo Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Vertigo Tedavisi; Vertigo halk arasında, baş dönme hastalığı olarak adlandırılır. Vertigo belirli belirtilerle başlayıp, ciddi rahatsızlıklara doğru ilerler. Ancak doğru tanı konulup tedavi edilirse, herhangi bir problem oluşturmaz.

Vertigo Tedavisi Nedir?

Vertigo, baş dönmesi anlamına gelen bir kelimedir. Kişinin kendisinin ya da çevresini. döndüğünü hissetmesi anlamında kullanılır. Vertigo genel olarak bir hastalık değildir. Yalnızca baş ağrısı ya da çınlama gibi çeşitli semptomların belirleyicisi şeklinde yer edinir. Vertigo altında yatan belli başlı hastalıklar yer edinir. Bu hastalıklar dış, orta ve iç kulak hastalıklarının merkezi sinir sistemini kapsar. Bununla birlikte kalp-damar sistemi gibi metabolizma ile ilgili hastalıklarda, vertigo tablosu içerisinde çıkar. Vertigonun kendi içerisinde belirli nedenleri, tedavisi ya da etmenleri bulunur. Vertigo tedavisi alanında uzman bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Kişinin evde ya da herhangi bir sağlık kurumunda gelişigüzel tedavi alması, doğru olmaz.

Vertigoya Ne İyi Gelir Evde?

Vertigoya evde, elma sirkesi oldukça iyi gelebilir. Elma sirkesi bilindiği üzere her hastalığa karşı etkilidir. Vertigonun meydana getirdiği baş dönmesinden sonra bir kaşık elma sirkesi tüketilebilir. Elma sirkesi tüketildikten sonra bir bardak su içilmelidir. İki kaşık bal ve bir kaşık sirke ile karıştırılıp, baş dönmesi yaşanıldığı anda içilmesi tercih edilmeli. Bu durum dönme hissini sakinleştirir. Kişinin rahatlaması adına yardımcı olur.

Vertigonun Geçmesi İçin Ne Yapmalı?

Vertigonun geçmesi için belirli tedaviler mümkündür. Vertigo tedavisi enfeksiyona bağlı Vertigo oluşumu gerçekleştiği takdirde doktor tarafından önerilen yöntemlerle geçebilir. Burada düzenli ilaç tedavisi önerilir. Bununla birlikte vertigonun geçmesi için kişinin sigara, alkol, kafein, tuz tüketimi ya da buna benzer tetikleyici faktörlerden tamamen uzaklaşması en önemli detaydır. Vertigo teşhisi konulduktan sonra denge egzersizleri, doktor kontrolünde yapılmalı ve tamamen doktorun size önerdiği şekilde uygulanmalı. Vertigo tetikleyici etmenler devam ettiği sürece, vertigonun geçmesi mümkün değildir.

Vertigoya Ne İyi Gelmez?

Vertigo kademeli olarak ilerleyen bir hastalıktır. Tanısı konulduktan sonra tedavisi de buna uygun gerçekleşmelidir. Vertigoya tedavi, tercihen evde yapılabilir. Bitkisel ürünlerle kontrol altına alabilirsiniz. Ancak vertigonun seviyesi artış gösterdiği takdirde ve sıklıkla yaşandığı zaman doktor kontrolünde olunmalı. Vertigoya belirli yiyecekler, içecekler zararlı gelmektedir. Bunlar Kafein, tütün ve alkol. Vertigo tedavisi sırasında, tedavi sonrasında ya da tedavi öncesinde hastalar kafein, tütün ve alkolden tamamen uzaklaşmalı. Ve bunlara dikkat etmelidir. Tütün veya alkollü ortamlarda bulunmamalı. Kokusu ya da dumanlı ortamlar, kişinin baş dönmesi artırabilir. Vertigo baş ağrısı olan bir hastalık olduğu için denge önemlidir. Denge hastalığı olarak da bilinir. Bu sebepten dolayı kişinin fiziksel olarak dengesine zarar verecek ortamlarda, vertigoya iyi gelmez.

Vertigo Tedavisi; Vertigoya Ne Dokunur?

Vertigo diğer bir ifade ile baş dönmesi rahatsızlığıdır. Vertigoya belirli etmenler dokunabilir. Bunlar aşırı sigara içmek, alkol tüketimi, çok tuzlu yemek, kafein tüketimi, çikolata yeme gibi etmenlerdir. Bunlar vertigoyu tetiklediği gibi artmasına sebep gösterir. Vertigoyu tetiklemesiyle beraber boyun ağrıları, metabolik hastalıklar ve çeşitli alerjik etmenler de beraberinde gelir.

Vertigo Tedavisi; Vertigo Olup Olmadığımı Nasıl Anlarım?

Vertigonun en temel ve bilinen belirtisi baş dönmesidir. Kişi sürekli olarak baş dönmesi yaşamaya başladığı zaman Vertigo ile karşı karşıya kaldığını anlayabilir. Genellikle iç kulak denge sisteminde ortaya çıkan bir sorundur. İç kulak denge sistemi zarar görmeye başladığı zaman kişi Vertigo olduğunu anlayabilir. Her baş dönmesi vertigo anlamına gelmez. Vertigo;

  • Kulak çınlaması
  • İşitme
  • Sürekli olarak bulantı
  • Sürekli olarak kusma
  • Ve sürekli olarak baş dönmesi gibi belirtilerle yaşanır.

Vertigo Olan Hastalar Nelere Dikkat Etmeli?

Vertigo hastalığında belirli etmenlere dikkat edilmeli. Vertigo olan hastalar bu problemi tetikleyen tüketimlerden kaçınmalıdır. Bunlar kafeinli içecekler, sigara tüketimi, çay ya da kahve gibi etmenlerdir. Bunlar baş dönmesini artırdığı gibi Vertigo olan hastanın, hastalığının artmasına da sebep gösterir.

Vertigo Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Vertigo tedavisi, Vertigo hastalığının ne derecede olduğuna göre farklılık gözetir. Hava yolu ile alınan virüsler, kişinin denge sinirinin iltihaplanmasına sebep gösterir. Bu da beraberinde şiddetli ve uzun süreli baş dönmesi yaşanmasını sağlar. Şiddetli ve uzun süreli baş dönmesi, beraberinde mide bulantısı ve kusma gibi şikayetleri de getirir. Bunun için Vertigo tedavisi alınmalıdır. Vertigo tedavisi hastanede birkaç gün yatmanızla gerçekleşir. Şikayetler tamamen sona erdikten sonra doğru tedavi alınırsa, 15 gün içerisinde Vertigo tedavisi tamamlanır. Ancak burada doktorunuzun kontrolünde ürünler tüketilip, içilmeli.

Vertigo Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vertigo tedavisi, vertigonun ne kadar derecede ilerlediğine göre değişir. Burada tedavi hastaya, hastanın yaşına ya da hastalığa göre farklılık sağlar.

Vertigo Nedenleri Nedir?

Vertigo, iç kulak hastalığı ya da sinir sisteminin dengesizliğinden dolayı kaynaklanır. Bu durum alkol ya da aşırı sigara tüketiminden dolayı gerçekleşir.

Vertigo Belirtileri Nedir?

Vertigo belirtileri sıklıkla baş dönmesi, yoğun mide bulantısı, kusma gibi etmenlerde yer edinir. Bu durumlar her yaşanıldığında Vertigo olduğu anlaşılmamalı. Ancak sıklıkla yaşanıldığı takdirde Vertigo belirtileri altında yer alır.

İlginizi Çekebilir;

Baş Dönmesine İyi Gelen Yiyecekler | Ne Yenmelidir?

Limon Yağı

Baş Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler | Ağrı Nasıl Geçer?

Düşük Tansiyona İyi Gelen Yiyecekler

Baş Ağrısı Nasıl Geçer | Baş Ağrısına Çözüm

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.