Doğal Sağlık

Basur Nasıl Geçer Evde | Basur Nedir?

28.02.2021
616
Basur Nasıl Geçer Evde | Basur Nedir?

Basur problemi yaşayanlar bu rahatsızlığın ne kadar can sıkıcı olduğunu bilirler. Gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşmaya başlayan bu hastalık için uygulanacak yöntemler, doğal çözümler de bu sorunu yaşayan insanlar için merak konusu. Biz de bugünkü yazımızda merak edenler için basur nasıl geçer evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri var mıdır sorularının cevaplarını paylaştık.

Basur Nedir?

Basur nasıl geçer evde uygulanan çözüm yöntemlerini sıralamadan önce ilk olarak basur nedir sorusunun cevabına odaklanalım. Basur; makat bölgemizde bulunan toplar damarın şişmesi sonucu ortaya çıkan ağrılı ve sancılı bir rahatsızlıktır. Genelde kabızlık sonucunda meydana gelir ve iki türü vardır.

Basur Türleri Nelerdir?

Basur; iç ve dış basur olarak ikiye ayrılır. İç tarafta olan basurda, basurun ilerleme evresine göre şikayetler farklılık gösterir. İlk evrede hastanın fazla bir şikayeti yokken son evrede hastanın toplardamarındaki şişlik büyük ağrılar yaratabilir.

Dış tarafta oluşan basurda ise bu şişlik daha gözle görülür haldedir. Yine hastalığın evrelerine göre değişkenlik gösterir belirtiler. Son evrelerde, kaşıntı ve kanama sıkça şikayet edilen durumlar arasındadır.

Basur Neden Olur?

Basur nasıl geçer evde çözüm yöntemleri var mıdır sorusundan önce, basur neden olur bir göz atalım. Basurun oluşmasındaki en büyük etkenin, kabızlık sorunu olduğunu söylemiştik. Ikınmalar sonucunda toplardamara fazla baskı yapılması basur problemini ortaya çıkarabilir.

Bir diğer sebebi ise, hamilelik dönemidir. Gebelikte anüs kısmına yapılan fazla basınç nedeniyle de basur sorunu gözlemlenebilir.

Bunun yanı sıra ağır sporlar yapmak, fazla acı ve baharatlı besinler tüketmek de basur oluşumunu tetikler. Peki, basur nasıl geçer evde hangi çözüm yöntemleri uygulanabilir?

Basurun Geçmesi İçin Ne Yapılması Gerek?

  • İlk olarak beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Yağlı, baharatlı ve yoğun acılı yiyeceklerden uzak durulmalı.
  • Günde en az 2 litre su tüketilmesi, basura yakalanma riskini azaltır.
  • Lif oranı fazla olan besinler tüketilmeli.
  • Brokoli ve karnabahar gibi sebzelerin haşlamalarının tüketilmesi basur tedavisi için önerilen yöntemlerden biridir.
  • Meyve olarak muz ve ayva gibi yine lif değeri yüksek olan meyveler tüketilmesi gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Basur Tedavisi

Hemoroid Tedavisi

Hemoroide İyi Gelen Yiyecekler | Basur Nasıl Geçer

Ayak Mantarı Nasıl Geçer? | Ayak Mantarı Nasıl Oluşur?

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? | Boğaz Ağrısı Nedir?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.