Ala Hastalığına Ne İyi Gelir | Ala Hastalığı Nasıl Geçer?

07.09.2022
648
Ala Hastalığına Ne İyi Gelir | Ala Hastalığı Nasıl Geçer?

Ala hastalığı, halk arasında “alaca” hastalığı olarak da tanımlanmaktadır. “Vitiligo”, yani bir tür deri hastalığı diyebiliriz. Kesin sebebi bilinmemekle beraber, deride pigment kaybına neden olan açık renkli alanlarda oluşan deri rahatsızlığıdır. Her yaşta görülebilir. Büyük oranla 20 yaşından önce belirti vermeye başlar. Belirtileri erken tedavi ile kısa sürede önlenir. Peki, Ala hastalığına ne iyi gelir? Belirtileri nelerdir?

Ala Hastalığı Belirtileri

Ala hastalığı, diğer bir ifadeli vitiligo hastalığıdır. Çocukluktan, yetişkinliğe uzanan süreçte her yaşta ortaya çıkabilir.

  • Hastalığın belirtileri, genellikle güneş ışığına maruz kalan bölgelerde görülür. Güneş ile daha fazla temas halinde olan kol, eller, göz, boyun, bacaklar gibi bölgelerde hastalığın görülme olasılığı yüksektir.
  • Bazı kişilerde, genital bölgede leke oluşumu gözlenir. Bunun haricinde, derinin yapısına göre kadınlarda erkeklere oranla hastalık kısa sürede fark edilir. Lekelerin net ayırt edilebilmesi nedeniyle, esmer tenli kişilerde hastalık gözle görülür.

Ala hastalığı nasıl anlaşılır;

  • Vitiligonun ilk ve genel belirtisi, derinin belli bir noktasında oluşan ani beyazlamadır. Küçük beyaz bir leke, zamanla büyüyerek değerinin önemli bir bölümünü kaplar. Boyut olarak yayılır.
  • Kesinlikle iç organ hastalığı değildir. Yalnızca, derideki renk verici hücrelere bağlı olarak ortaya çıkar. Derideki beyaz lekelerin haricinde, herhangi bir belirti olmaz.

Ala hastalığına ne iyi gelir, ala hastalığı dermatoloji uzmanının değerlendirmesine bağlı olarak %90 oranında teşhis edilir. Yardımcı tanı yöntemleri bulunmaktadır. Bu tanı yöntemleri, doktor kontrolünde değerlendirilir. Hem doktor gözetiminde, hem de ev içerisinde uygulayabileceğiniz belirli yöntemlerle hastalık önlenir.

Ala Hastalığı Diyet

Ala hastalığı diyet programı içerisine, fazlası ile meyve dahil etmeniz önemli! Sarımsak tüketmekten uzak kalmaya çalışmalısınız. Sarımsak vitiligoyu tetikler.

Vitiligonun yayılmasını hızlandıran diğer bir besin domatestir. Yemeklerinizde margarin kullanmamalısınız. Vücudunuzdaki vitiligodan korunmak için yeşilçay tüketmeye özen göstermeniz önemli. E vitamini içeren besinleri tüketirseniz, pigment kaliteniz korunur. Ölçülü miktarda peynir sütü tüketmelisiniz. C vitamini içeren besinler tüketmek, size gerçekten iyi gelecektir. Fazlasıyla baharat kullanmak, vitiligo hastaları için iyi değildir. Bu yüzden yemeklerinizi olabildiğince az baharatlı yapmalısınız.

Ala Hastalığı Doğal Tedavi Yöntemleri

Ala hastalığına ne iyi gelir, ala hastalığı yukarıda belirttiğimiz gibi Vitiligo rahatsızlığıdır. Güneş ışığına fazlasıyla maruz kalan bölgelerde görülür.

Ala hastalığına 10 bitkisel çözüm şu şekildedir;

Yulaf samanı; Yulaf samanını yeşilken alıp, tedaviye başlamalısınız. Olgunlaşmamışken toplayıp suyunu kaynatın. Bu suyu, vitiligonun olduğu bölgeye masaj yaparak uygulamalısınız. Dilerseniz, yulaf samanı suyunu tüketerek de pigment üretimini artırmanız mümkün.

Lavanta yağı; Düzenli olarak vitiligo olan cildinize kullanmalısınız. Vitiligodan dolayı oluşan kaşıntıları dindirir. Her gece uykudan önce kullanmanız öneriliyor.

Keten tohumu yağı; Pigmentleri koruma özelliği bulunmaktadır. Vitiligodan dolayı oluşan cilt renginin açılmasını önler. Düzenli olarak kullanırsanız, pigment artışı sağlanır.

Karabaş otu; 1 bardak kaynayan suyun içine, bir tatlı kaşığı atmalısınız. Gün içerisinde 1 defa olmak üzere yemeklerde tüketmeniz önemli. Düzenli kullanımda, vitiligonun yayılması önlenir.

Tane karabiber; Cilt rengini koruyan baharattır. Kullanmak için zeytinyağına ihtiyacınız olacaktır. Vitiligonun oluştuğu bölgeye masaj yaparak uygulamanız öneriler. Düzenli kullanırsanız, cildinizdeki renk açılmaları durdurmanız mümkün.

Bergamot yağı; Ala hastalığı şifalı bitkiler içerisinde girmektedir. Hızla yayılmasını önler. Bergamot yağı ile vitiligo bölgelerini koruyabilirsiniz. Her gece uyumadan önce kullanmanız gerekiyor.

Melek otu; Pigment artışı mümkün olur. Vitiligonun etkilerini azaltır. Kaynatıp, suyunu süzerek bulunan bölgeye uygulayabilirsiniz.

İncir yaprağı; cilt hasarlarını iyileştirme konusunda etkilidir. Vitiligo için incir yaprağının suyu öneriliyor. Etkilerini hafifletir ve yayınlanmasını önler.

Çörek otu yağı; Hasar görmüş dokuya düzenli olarak uygulamalısınız. Hücre hasarını önleme görevi bulunur.

Isırgan otu; Pigment kaybını önler. Cildin rengini korur. Bir fincan süt ve bir tutam ısırgan otunu iyice doğrayıp karışım haline getirmelisiniz. Hazırladığınız karışımı, günde 2 defa vitiligolu bölgeye kullandığınız takdirde etkisini görürsünüz.  Ala hastalığına bitkisel çözüm için tavsiye edilir.

Ala Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler

Ala hastalığına ne iyi gelir, ala hastalığına iyi gelen yiyecekler olduğu gibi kesinlikle uzak durmanız gereken belli başlı ürünler de mevcuttur. Faydalı bitkiler mevcut. Faydalı bitkileri çay şeklinde tüketebilirsiniz. Yemeklerinizin içerisine ilave etmeniz mümkün. Dilerseniz ara öğünlerde, salata içerisine ilave ederek tüketmeniz tavsiye edilir.

Hastalığı olan kişiler; süt ve süt ürünlerinden, kırmızı et, lor peyniri, ayran, sodalı içeceklerden, çikolata, kahve ve yağlı besinlerden uzak durmalı.

  • A vitamini, E vitamini ve B vitamini içeren ürünler tavsiye ediliyor.
  • Gece uyumadan önce meyve tüketmelisiniz.
  • Bol bol yeşillik tüketmeniz önemli.
  • Gazlı içeceklerden uzak durmalısınız.

Ala hastalığı tanısına göre doktorunuzla irtibata geçerseniz, sizi bu konuda çok daha ayrıntılı bilgilendirecektir. İç hastalık değildir. Başta belirttiğimiz gibi cilt rahatsızlığıdır. Güneşe çok fazla maruz kalan cilt bölgelerinin, zamanla renginin açılması sonucu görülür. Doktorunuza irtibat halinde olursanız, kısa sürede tekrardan cildiniz yavaş yavaş eski haline dönecektir.

Ala Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Ala hastalığı, diğer bir ifade ile Vitiligo rahatsızlığıdır. Cilt lekeleri şikayeti olan kişiler dermatoloji bölümüne başvurmalı. Yani deri hastalıkları ve cildiye bölümü olarak da geçmektedir. Bu bölümde, öncelikli olarak rahatsızlıkla ilgili tarafınıza tanı koyulur. Tedavi yöntemlerine başlanır. Doktorunuzun size söylediklerini, düzenli olarak yerine getirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde rahatsızlığın derecesi artacaktır.

İlginizi Çekebilir; 

https://www.dogalsaglik.com/bas-agrisi-nasil-gecer-ilacsiz/

https://www.dogalsaglik.com/dogal-agri-kesici-yaglar/

https://www.dogalsaglik.com/vitiligo-tedavisi/

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.