Doğal Sağlık

Otizme İyi Gelen Yiyecekler | Otizm Hastaları Ne Yemeli?

14.01.2021
1.035
Otizme İyi Gelen Yiyecekler | Otizm Hastaları Ne Yemeli?

Otizme İyi Gelen Yiyecekler; Popüler inanışın aksine, otizm bir çeşit hastalık türü değildir. Bunun yerine, bir bireyde belirli bir gelişim segmentini (çoğunlukla sosyal) genel olarak engelleyen bir dizi koşuldur. Bu koşullar Asperger sendromunu ve benzeri gelişimsel bozuklukları içerir.

İlginçtir ki, otizm spektrumunun kökeni konusunda henüz bir fikir birliği yoktur. Farklı inançlara sahip çeşitli teoriler vardır. Genel kabul olarak, terapi dışında da, otizme iyi gelen yiyecekler semptomları iyileştirmeye yardımcı olan en etkili faktörler arasında yer almaktadır. Aslında, çalışmalar otizm bozukluğu içindeki tüm çocukların yarısının çeşitli özel diyetlere yerleştirildiğini iddia etmektedir.

Bu diyetler otizmi çevreleyen diğer faktörler kadar çeşitlidir ve aralarında daha egzotik ve karışık sonuçlar sunar. Bununla birlikte, bu makaledeki yiyecek önerileri, spektrumdakilerin refahını önemli ölçüde iyileştirdiği bilinen iyi araştırılmış neden-sonuç ilişkilerini izlemektedir.

Kahvaltı

Tüm öğünlerden, kahvaltı muhtemelen otizmli insanlar için en çok değiştirilen öğünlerden bir tanesidir. Gluten ve kazein üzerindeki kısıtlamalar nedeniyle (daha sonra açıklanmıştır), tahıllar ve süt ürünleri dikkatli bir şekilde izlenmelidir.

  • Bunun yerine, yumurta, et ve meyve gibi tipik kahvaltılar yerini farklı ürünlerle değiştirebilmektedir.
  • Bireyin diyetine uygun ürünler doktor tarafından onaylanmış olmalıdır.

Otizme İyi Gelen Yiyecekler; Glüten

Buradaki anahtar her şeyi doğal tutmaktır. Mümkün olduğunca, otistik bir bireyin tabağına işlenmiş yiyecekler koymayın. Modern üretim süreçleri nedeniyle, birçok gıda ürünü ortak tesislerde üretilmektedir. Otizme ne iyi gelir sorusunun cevabı evde kendi hazırladığınız ürünleri bireye yedirmektir.

  • Bu nedenle, glüten ve kazein içeren ürünleri işlemek için kullanılan diğer yiyeceklerle temas edebilir.
  • Doğal olarak bu maddeleri içermeyen gıda ürünleri bile eser miktarlara sahip olabilir. Bu da zarara neden olabilir.

Et, Balık Ve Kümes Hayvanları

Et, balık ve kümes hayvanları otizmli bireyler için harika bir seçenektir ve öğle yemeği pişirmek daha kolay olacaktır. Bununla birlikte, sağlıklı bir tabak oldukça zor olabilir, çünkü spektrumdaki insanlar genellikle sadece belirli bir favori yiyecek grubuna bağlı kalırlar. Bu nedenle otizme iyi gelen şeyler denemeyi ihmal etmemeniz gerekir.

  • Buda onların beslenmesinden çalabilir, bu nedenle şimdi ve sonra her ürünün küçük versiyonlarını tanıtmak oldukça önemlidir.
  • Balık, et ve tavuğu istedikleri şekilde harmanlayıp azar azar yedirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Bununla birlikte, bir menü oluştururken sadece bireysel tercihleri değil, aynı zamanda otizm spektrumunun bir parçası olmayan yiyeceklere çeşitli bedensel tepkileri de dâhil etmek önemlidir.
  • Bu, rahatsızlığı otistik bir kişi için üzücü olabilecek küçük alerjileri ve bağırsak sorunlarını (reflü dâhil) içerir.
  • Bu nedenle, yeni gıda maddeleri birer birer ve küçük miktarlarda tanıtılmalıdır.

Meyve Ve Fındık

Meyve ve fındık, otizmli bireyler için en güvenilir ve sağlıklı atıştırmalıklar arasındadır. Peynir ve diğer süt ürünlerini içerebilen atıştırmalıklar hariç tutulmalıdır. Otizme iyi gelen yiyecekler arasında bireylerin en sevdiği besin maddeleri meyve ve fındıktan oluşmaktadır.

  • Yulaf ve hurma ile birlikte sağlıklı atıştırmalıklara dâhil edebileceğiniz binlerce meyve ve fındık bulunmaktadır.
  • Alerjik reaksiyon varsa buda göz önüne alınarak istendiği gibi hazırlanabilen gıdalar tercih etmek oldukça önemlidir.

Otizme İyi Gelen Yiyecekler; İçecek

Otizm semptomlarını hafifletmek için özel olarak yapılmış hiçbir içecek yoktur, ancak bunun yerine kaçınılması gereken farklı içecekler vardır. Ek olarak evde sıkılmış meyve suları otizm nasıl geçer sorusuna net bir cevap olmasa da semptom azaltma etkileri yüksektir.

  • Elma, portakal, vişne, böğürtlen ve yaban mersinini meyve suyu olarak tüketmeleri uygundur.
  • Bunlar, beyni heyecanlandırma eğiliminde olan ve bu nedenle otistik semptomların olasılığını artıran taurin bakımından zengin içecekler ve enerji içeceklerini içerir.

Otizme İyi Gelen Yiyecekler; Bitkiler

Şu anda otizm belirtileri ile mücadele bilinen birçok bitki mevcuttur. Bununla birlikte, bazı bitkisel ilaçlar, semptomların azalmasına katkıda bulunabilecek yaşam tarzı değişikliklerinin etkilerini arttırmaya yardımcı olur. Otizme bitkisel çözüm olarak bitkilerden yardım alınabilmektedir.

Zerdeçal, papatya ve kedi otu çayı sindirim sistemini temizlemeye ve semptomları şiddetlendiren zararlı elementlerin emilimini önlemeye yardımcı olabilecek mükemmel anti bakteriyel ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir.

  • Candida bakterisi, bazılarının otizmin başlangıcına ve etkilerine büyük ölçüde katkıda bulunduğuna inanılan bir bitkidir ve zerdeçalda bolca mevcuttur.
  • Papatya ve kedi otu sakinleşmeye fayda sağlar.
Otizmli çocuklara ne yedirilir?
Otizmli bireyler için ne tüketilmesi ya da ne tüketilmemesi gerektiğine dair detaylar kesinlikle doktor kontrolünde olmalı. Otizm teşhisi konmuş bir çocuk glutenli gıdalardan uzak durması, önemli bir detaydır. Makarna, ekmek, börek ya da çörek gibi fazlasıyla gluten içeren besinler, otizm teşhisi konulmuş çocuğun beslenme diyetinden uzaklaştırılmalı. Bunun yerine gluten içermeyen diğer tüm besinler rahatlıkla tüketilmeli.
Otizm için neler yapılabilir?
Otizm için doğru otizm tedavisi alınmalıdır. Otizm tedavisi geçiren çocuk, birey ya da yetişkin kişilerde doktor kontrolünde olunmalı. Kişinin gün içerisinde neler yapması gerektiği, ne tüketmesi gerektiği ya da otizm tedavisinde uygulanması gereken egzersizler, en önemli detaylardır. Bu detaylar düzenli olarak uygulandığı takdirde herhangi bir problem yaşanmaz.
Atipik otizm nasıl tedavi edilir
Atipik otizmin, tamamen iyileşme gibi bir durum söz konusu değildir. Zamanla iyileşme gerçekleşir. Burada çocukluktan başlayıp yetişkinlik dönemine kadar çeşitli davranış terapileri bulunur. Bu terapiler zamanla belirli egzersizler ve doktor kontrolü ile birlikte normal hale getirilmeye çalışılır.
Otizmde hangi ilaçlar kullanılır?
Otizm tedavisinde kullanılması gereken ilaçlar, doktor kontrolünde olmalıdır. Otizm tedavisi kişilere göre farklı seviyelerde yer edinir. Yüksek seviyeli otizm yaşayanlar için kullanılan ilaçlarla henüz yeni teşhisi konulmuş kişilerdeki ilaçlar, değişkenlik gözetir. Herhangi bir ilaç yerine doktorunuzun kontrolünde bir ilaç tüketilmesi, oluşabilecek yan etkileri açısından önemlidir.

İlginizi Çekebilir;


Covid-19 Semptomları

Fındık Yağı Saç Bakımı

Baş Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler | Ağrı Nasıl Geçer?

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? | Fıtık Nasıl Oluşur?

Balık Yağının Cinselliğe Faydaları

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.